D.A.M.D.T.

DAF AUTOMOBIEL MUSEUM

Diverse Transporten

Naast het "gesleep" met voertuigen, hadden we soms ook wel eens wat anders om te vervoeren..Tijdens een rit naar Helmond, ontdekt Rob bij de Skol bierbrouwerij, die werd afgebroken, een pracht van een stalen schuifdeur! De deur is 3 meter breed en 4 meter hoog. Hadden we net nodig voor ons pand in Glanerbrug!

Maar hoe krijg je zo'n grote deur in Glanerbrug ? Dieplader ? Nee, dus. Rob had een plan, want de deur moest mee !! Doormidden zagen bij de raamstijlen en op locatie weer aan elkaar lassen, was de enigste mogelijkheid. De enorm zware deur werd met de laadklep en heftrucks in de vrachtwagen gezeuld. Maar we hadden een deur. Dat hebben de medewerkers 's avonds k geweten, want de vrachtwagen van Wisselink moest weer leeg!

Van een metaaldraaierij konden we goedkoop 2 kantoorunits op de kop tikken. Die hadden we net nodig bij onze werkplaats in Glanerbrug. Door de welwillende medewerking van Maathuis, BSO en van Wezel, hadden we 's zaterdags een kraan, 2 trekkers en twee semiediepladers ter beschikking. De kraan van Maathuis is vanuit Enschede meegereden, heeft de kantoorunits in Vorden geladen, en is meegereden naar Glanerbrug om ze te plaatsen!!. En dat allemaal GRATIS!!

In 1991 krijgen we de beschikking over een grote partij ( 80 stuks ) chassisbalken, die DAF eerder gebruikte voor de buschassis. Dit waren mooie allemaal gelijke balken van 8 meter lengte. Perfect voor het bouwen van een gaanderij/verdieping in ons museum. We konden de balken gratis krijgen van Freek Teller ( baas schrootafdeling ), maar we moesten natuurlijk wel zelf voor het transport zorgen. Geen probleem!

Van Jos de Greef ( Parts ) hadden we eerder al een cabine van een 1e generatie kantelcabine ( RHD) gekregen, die we uit de opslagloodsen van de Rooij in Geldrop moesten halen ( en waar we de 555 vonden!! ), dus die kon mooi mee op de kop van de oplegger.


Hieronder enkele foto's van "aparte" transporten

.

Bij de schrootafdeling van Freek Teller worden de buschassisbalken voor de gaanderij in Glanerbrug opgehaald.