DAF AUTOMOBIEL MUSEUM


Donateurs DAF Museum

Toen in 1979 de stichting DAF Automobiel Museum werd opgericht, konden we donateurs gaan werven. Alle kosten die gemaakt werden, denk alleen eens aan de energiekosten en huisvestingskosten, hoefden niet meer allemaal uit eigen zak betaald te worden! Zonder bijdragen van derden kon onze wens om een mooi, interessant en compleet DAF Museum te creren nooit gerealiseerd worden.

De donateurs meldden zich spontaan aan. Over het algemeen DAF liefhebbers, die k graag wilden, dat er wat van het historische DAF materiaal bewaard zou blijven. Vr de opening van het eerste museum hadden we al ruim 250 donateurs.

De eerste donateurs, moesten het doen met een regelmatig verschijnend informatiebulletin waarin onze vorderingen beschreven stonden. Meer niet....Nu waren de kosten niet al te hoog, men was al donateur voor 25 gulden (ong.12 Euro) per jaar, maar toch....men kreeg er nog niets voor. We hadden nog gn museum! Dus de donateurs van het eerste uur waren voor ons heel erg belangrijk: Dankzij hun onvoorwaardelijke financiele ondersteuning konden we in 1984 het eerste DAF Museum aan de Haaksbergerstraat openen! Nu kregen we ook "gewone" bezoekers die entree moesten betalen dus.... weer iets meer armslag.

Vanaf 1984 konden we eindelijk iets terug doen: Alle donateurs kregen samen met hun gezinsleden het gehele jaar door gratis toegang tot het museum. Ok tijdens evenementen en ruilbeurzen. Daarnaast kreeg een donateur altijd 10% korting op al zijn aankopen in de museumwinkel. In onze museumwinkel werden vooral DAF modelauto's en -relatiegeschenken, stickers en posters verkocht.

Toen het DAF Museum naar Eindhoven verhuisde, namen we al 851 donateurs mee !

Dankzij de onvoorwaardelijke steun van onze donateurs werd het mede mogelijk gemaakt om een mooi, interessant en compleet DAF Museum op te richten n in stand te houden. Namens de medewerkers van het eerste uur: IEDEREEN BEDANKT !!