DAF AUTOMOBIEL MUSEUM


Inleiding

Inleiding DAM (64K)Een DAF Museum staat er niet zomaar! Er is door Rob Lammers en vele jaren later gezamelijk met vrienden en een aantal vrijwilligers (vaak later ook vrienden!!) jaren geknokt om iets van de oude DAF spullen te bemachtigen en te bewaren. Bergen werk zijn er verzet. Denk alleen maar eens aan een vondst van b.v een oude vrachtwagen op een sloperij. Hoe krijg je hem weg van een plek waar hij misschien wel 20 jaar gestaan heeft? Remmen vast? Ga er maar van uit! Tussen andere obstakels, zoals struiken, bomen, stapels achterassen, motoren noem maar op.Alles moest aan de kant,om bij de net verkregen prooi te komen. En wat te denken van een half vergane DAF 31 pick-up (US-03-33) ooit gevonden in een kippenren, zonder wielen en helemaal onder de uitwerpselen. Met steigerplanken en een palletwagen van de plaats "gehaald" : na drie uur lag hij in de laadbak. Nu: een pronkstuk in Eindhoven ; geheel gerestaureerd door Klaas de Roo.

Enorme bergen werk zijn er verzet in de loop der jaren. Denk aan de gebouwen, transporten, restauratie, evenementen etc etc. Allemaal héél véél werk, dat ruim 20 jaar in Enschede/Glanerbrug plaats vond, met maar één doel een mooi, interessant en vooral compleet DAF Museum !!

Naast de "eigen mensen" hebben er natuurlijk meer personen/bedrijven meegeholpen om e.e.a te bewerkstelligen : Jarenlang stond BSO Hengelo (nu Cosmo) voor ons klaar met een gratis te gebruiken trekker, van Wezel Transport (Hengelo) met een gratis te gebruiken dieplader/semiedieplader. En wat te denken van kraanbedrijf Maathuis (Enschede) dat regelmatig materieel inclusief personeel gratis ter beschikking stelde om de speciale hijsklussen te klaren.

Meer weten ?. Op deze site kunt u ALLES vinden over de ontstaansgeschiedenis en realisatie van het DAF Museum.

U kunt bijna alle foto's aanklikken voor achterliggende informatie !!

Heeft u op- of aanmerkingen, ik hoor het graag van u!

P.S: Alle feiten betreffende het DAF Museum hebben betrekking over de periode 1979 t/m januari 1995.Impressium:

LC Impressium (39K)

Verantwoordelijk voor de inhoud van de websites:

dafmuseum.info

lammerscollectie.nl

Rob Lammers.

laatste update maart 2020