DAF AUTOMOBIEL MUSEUM


Opening DAF Museum Haaksbergerstraat Enschede

De opening op 5 mei 1984 van het eerste DAF Museum aan de Haaksbergerstraat, werd een grandioze happening. De officieele opening werd verricht door Tiny Lammers de echtgenote van Rob. Ze kwam aanrijden onder politiebegeleiding (het verkeer zat muurvast door de enorme toeloop!) inclusief de dames van het eerste uur Jans de Roo, Alie Wolters en Rikie Veenstra in een soortgelijke DAF 600 standaard alwaar in feite alles begonnen was. Daarna knipte ze onder grote belangstelling het lint door waarmee het museum geopend was.. Het publiek en de pers was in zo'n grote getale toegestroomd, dat de politie de Haaksbergerstraat (een belangrijke invalsweg van Enschede) tijdelijk geheel afsloot en het verkeer omgeleid werd!! Honderden belangstellenden namen een kijkje : al maanden van te voren stonden kranten en autobladen bol van de de te verwachten gebeurtenis. Genodigden en donateurs waren zo langzamerhand erg nieuwsgierig geworden en wilden nu wel eens met eigen ogen zien, of het inderdaad een mooi DAF Museum was geworden!

Het werd een onvergetelijke dag! Nooit verwacht, dat er zovéél respons zou zijn! Nu bleek, dat we op de goede weg zaten, want er waren in den lande veel meer DAF liefhebbers, dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Het donateursbestand steeg dan ook met sprongen.

Een steun in de rug van bestuur en vrijwilligers, dankzij ieders inzet was hier geschiedenis geschreven.

Het DAF Museum was een feit !!


Hieronder enkele foto's van de opening van ons museumpand "Jannink" aan de Haaksbergerstraat.

Onder zeer grote belangstelling kwam Tiny Lammers aanrijden in een originele DAF 600 type 221, waar de DAF Hobby mee begon (65K)

Onder zeer grote belangstelling kwam Tiny Lammers aanrijden in een originele DAF 600 type 221, waar de DAF Hobby mee begon.

Door de politie werd de hele Haaksbergerstraat ter hoogte van ons museum maar afgesloten.....Alle verkeer in de omgeving zat ook vast!


Tiny Lammers . (40K)

Tiny Lammers mag de officiële opening van het eerste DAF Museum verrichten.


Rob (36K)

Rob had veel goed gereedschap, maar het schaartje viel tegen!


Tot in de kleine uurtjes bleef een groot aantal medewerkers aanwezig. (53K)

Tot in de kleine uurtjes bleef een groot aantal medewerkers aanwezig.


Arend Redeker (r)  (52K)

Onze bijna buurman Arend Redeker (r) met de dochters van Alie en Lubbe, Cindy en Manon op schoot.


Roelof Boer   (50K)

Roelof Boer en Rob en Tiny Lammers 's avonds laat na de opening.